Dec 8, 2010

World of Warcraft: Cataclysm е факт

На 06.12.10 в 00:01 в сървърите на World of Warcraft бе активиран дългоочакваният трети експанжън – Cataclysm. За разлика от предишните експанжъни този път Blizzard не са минали offline дори и за няколко минути. Забавяния при влизане в играта е имало единствено заради няколкото милиона фена, които са се опитвали да влязат едновременно.

Тази година компанията се пръсна из целия свят, като във всяка по-голяма страна имаше поне по един Blizzard разработчик, който да придава автентичност на събитието. Главният дизайнер на системите в World of Warcraft Greg Street, познат още като “Ghostcrawler”, дори намекна за идеи по четвъртия експанжън на играта. Единственото, което той гарантира, е, че ще бъде с изцяло нови земи, за разлика от Cataclysm, където по-голямата част от териториите са старите от играта, но преработени до неузнаваемост.

Все още няма данни за количеството продадени бройки, а точна цифра най-вероятно няма и да има заради голямото разнообразие от начини за закупуване на играта.
Ето и списъка с промени, които третият експанжън донесе в света на Warcraft:

  • Ново максимално ниво на опит – 85.
  • Две нови раси – Goblin за Horde и Worgen за Alliance. Всяка от тях с изцяло нова стартова зона.
  • 5 нови зони за играчи с ниво на опит над 80 – Vashj’ir, Mount Hyjal, Deepholm, Uldum, Twilight Highlands.
  • 3 нови рейд локации – Throne of Four Winds, Bastion of Twilight и Blackwing Descent, както и един нов PVP бос.
  • 7 нови локации за групи от 5 човека – Blackrock Caverns, Grim Batol, Halls of Origination, The Stonecore, Throne of Tides, The Vortex Pinnacle и Lost City of the Tol’Vir. Към тях идват и две „героични” преработки на старите локации Deadmines и Shadowfang Keep.
  • Система за качване на нива на гилдията, които дават бонуси на всичките й членове, заедно с интеграцията на Guild Achievement система.
  • Нова второстепенна професия – Archeology.
  • 3 нови Battleground локации за PVP, като една от тях е част от отворения свят.

Ето и кратко клипче, което компанията пусна преди броени дни, за да демонстрира някои от промените и новостите в играта.
Video
източник: Kaldata

0 коментара:

Post a Comment