Jan 27, 2011

Yahoo отново съкращават, докато Google наемат повече персонал от всякога!

Yahoo обявиха втори кръг от съкращения в двумесечен срок, a Google, че ще преминат към подбор на весел персонал тази година. Чухме новината от изпълнителния директор Eric Schmidt (който скоро ще бъде бивш), че компанията ще наеме 1000 нови служители в Европа. Google SVP инженеринг и Research Alan Eustace публикува пост в интернет страницата на компанията, че гигантът ще увеличи наемането до рекордни нива през 2011 година.
Eustace пише:
" Аз обичам Google, заради нашия екип. Вдъхновяващо е да бъдеш част от отбора. И съм развълнуван за 2011, защото тя ще бъде най-големата ни година за наемане в историята на компанията. Търсим най-добрите таланти във всички области и от целия свят и ние ще наемем най-умните, креативни хора, за да отговорят на някои от най-трудните предизвикателства в областта на компютърните науки: изграждане на уеб-базирана операционна система, незабавно търсене на индекс от повече от 100 милиона gigabytes и дори автомобили, които се движат сами. "
2010 г. е втората по големина година по отношение на наемането на персонал. Google нае повече от 4500 на Googlers главно в областта на техническите продажби. А през 2007 г. Google нае повече от 6000 души.
Ето малко статистика за растежа на Google:
Android вече работи на повече от 100 устройства с повече от 300 000 задействания всеки ден.
Chrome има най-малко 120 милиона активни потребители и се разраства бързо.
Миналата година повече от 1 милион фирми преминали към Google Apps и прегърнаха на 100% web approach.
Yahoo обяви тази сутрин, че ще раздава розови картони до 1 на сто от служителите, което възлиза на около 100-150 души персонал.