Feb 26, 2011

Спящия OS X Lion се размърда


IPAD 2 идва! IPAD 3 е на хоризонта! iPhone 5 идва! Може би и iPhone Nano ! Нов MacBook Pros! Нов IMACS! Може би дори телевизор Apple! От всички слухове, за Apple в момента стана ясно, че скоро идва: OS X Lion .
Още през октомври миналата година Apple официално хвърли поглед към Lion и заяви, че ще стартира през "лятото на 2011". Първият ден на лятото е точно след 4 месеца. И все пак Apple до голяма степен мълчат за новата операционна система. Сега имаме Mac App Store, който е ключова съставка и вероятно е свързан с операционната система. Но не е имало официална актуализация от Apple за Lion. Така че къде е?
Това, което се разбра е , че Apple вече я използва за собствени нужди. Това, че го изпитва не е изненадващо, но е очевидно че ешироко използван вътрешно. Последните статистически данни изглежда потвърждават това.
И както вече знаем някои от новите функции са в прегледа на Apple, но все още има няколко изненади. Една от тях е очаквания UI ремонт. Но това означава, че разработчиците ще трябва да бъдат готови. И в този смисъл чухме, че бета-разработването трябва да започне скоро. Няма по-строг график за това все още, но има само 4 месеца до лятото.
Apple също са заети да подготвят най-новата версия на OS X Snow Leopard 10.6.7. И го изграждат в продължение на седмици вече. Но това е цикъл на развитие и ще остане отделно от OS X 10.7.
В същото време новите MacBook Pro актуализации са предвидени за този четвъртък и могат да включват леко модифициран хардуер за работа с новата OS X. Това вероятно ще бъде последната актуализация на хардуера преди OS X Lion. По-голям trackpads за по-добра  multi-touch поддръжка ? Специален SSD елемент за OS? Ще видим.
Всичко, което знем със сигурност е, че Lion се разбужда и можем да чуем много силен рев през лятото.