Feb 26, 2011

Panasonic представят първия жест-контролиран телевизор


Panasonic вчера представиха първият в света жест-контролиран телевизор, което означава, че устройството не изисква от вас да използвате дистанционното управление или да докосвате екрана (най-малко за основните операции). Вместо това можете да смените канала като размахате ръка надясно или наляво в предната част на дисплея (ако сте 5-10 см извън нея), благодарение на два датчика за движение на телевизора.
Възможно е също да регулирате силата на звука по този начин: просто си движете ръката в горния десен ъгъл за увеличение на зука или в горния ляв ъгъл, ако искате да намалите силата на звука.
Panasonic казват, че  жест-базирания контрол е практичен, когато потребителите са в кухнята и готвят, например. Интересно е също, че уеб-свързания телевизор може да се използва за достъп до специален сайт за рецепти, управляван от Panasonic - отново чрез жестове, само ако е необходимо.
Spec- wise, VIERA DMP-HV200 е преносим и водоустойчив 10,1-инчов α-Si TFT LCD TV с няколко тунери за японска телевизия, 1024 × 600 резолюция, Wi-Fi IEEE 802.11, SDXC карта слот и USB 2.0 порт (купувачите също така получават и дистанционно управление).
Panasonic ще започне продажбата на телевизора в Япония на 18 март (цена: $ 640).