Mar 2, 2011

Новото приложение за плащания на Google стартира през май 2011.


Google ще дебютира с приложение за плащания за подпомагане на приложенията Android , реалната дата за пускане на дългоочаквания продукт е май 2011 година.
Jambool - компанията зад една виртуална платформа за приходи наречена " Social  Gold", която беше купена от Google през август миналата година, тази сутрин започна изпращането на следния имейл до потребителите:
Здравейте,
Благодаря ви, че използвате Jambool Social Gold платформата. Както знаете Jambool беше закупена от Google през август миналата година. Това придобиване означава, че някои промени в нашия бизнес са неизбежни и ние бихме искали да ги споделим с вас днес.
Първо съществуващия Jambool Social Gold продукт ще бъде преустановен в полза на ново Google приложение за плащане през май 2011. Не се съмнявайте, че ще можете да влезете в търговската Jambool конзола до края на септември 2011 г. и ще получите в края на годината финансовите отчети до февруари 2012 година.
На второ място ние бихме искали да Ви поканим да участвате в предварителната бета версия на Google приложението в платежната система. Тази системата ще позволи на разработчиците да приемат плащания в рамките на едно приложение, но то няма да има пълната функционалност на Social Gold още на старта. Ние разбираме, че това няма да отговори на нуждите на всички фирми в момента използващи Social Gold, но ние силно насърчаваме заинтересованите фирми да се присъединят към Google
приложението за плащания в бета версия, като представи информацията си в http://google.com/checkout/inapp.
Отново ви благодарим за гъвкавостта по време на този преходен период. Моля не се колебайте да отговорите на този имейл с въпроси относно профила в Jambool или новито Google приложение за плащане.
С уважение,
Jambool Екипът
На екипа на Jambool бе възложено да работят по Android приложение за функционалност на покупките, а не - както някои смятат - за монетизация на социалната мрежа на Google и онлайн блиц игрите.
Google приложението за плащане, което в момента е в бета версия ще стартира през май 2011.
In-app плащания са жизнено важни, защото позволяват на разработчиците на приложения и издателите да продават виртуални стоки и допълнителни услуги, както основните източници на приходи от платени приложения и мобилна реклама.
В последния блог пост Jambool уточни, че Social Gold продукт ще функционира до 31 май 2011, след което обработката на всички плащания ще бъде преустановена.
В момента работят усилено в разработване на уеб-базирано приложение за плащания, което съчетава простотата на Jambool API със силата на Google Checkout и инфраструктурата на Google сметките. Ние сме много развълнувани от удобството при ползване на новата система със страхотни функции като например закупуване само с едно кликване.
Макар че тази дейност е в ход, ние направихме трудно решението за затваряне на нови регистрации на Social Gold платформа днес и ще прекратим всички обработка на плащания на 31 май 2011 година. Съществуващите фирми ще имат възможност да продължаат обработката на плащанията чрез Social Gold до края на май и да се регистрират в Social Gold търговец до септември.
Google приложението за платежната система ще даде възможност на разработчиците лесно да приемат плащания в рамките на едно приложение. Това е първата версия и ние ще съсредоточим инвестициите си в това API се движи напред. Фирмите трябва да очакват същите иновации, както и повече от нас за тази нова платформа.