Mar 25, 2011

Google Chrome Beta 11 - възможност да говорите с вашия компютър!


Вчера Mozilla Firefox 4 беше официално открита за света. На пръв поглед това е голяма актуализация със сериозни подобрения в скоростта . И е точно това, което трябва да бъде, за да се борят срещу бързо нарастващите Chrome браузъри от Google. Но Google също не бездейства.
Вчера Google пусна Chrome 11 в бета версия. На пръв поглед потребителите могат да гледат на това като малко повече от версия, която носи новата икона на Chrome. Но под повърхността има няколко страхотни нови неща.
Една от новите функции е добавена поддръжка за HTML5 реч с вход API. Това означава, че ще можете да говорите с вашия компютър и Chrome може да го тълкува. Тези, които са свикнали са свикнали да го правят с Android и други мобилни устройства ще го обикнат. По-важното е, че това е HTML5 спекулация, от която всички разработчици могат да се възползват, а не само Google.
Ако използвате Chrome 11 можете да го пробвате тук . Работи много добре. Вие говорите и браузърът е в състояние да записва това, което казвате. Без Flash и без приложения. Страхотно е.
Chrome 11 бета също има първоначалния GPU-ускорен CSS 3D. Това означава, че разработчиците ще могат да създават уебсайтове с 3D ефекти, като използвате CSS скоро. Отново, много готино.
Тъй като броя на версиите бързо нараства, Google заяви, че не искат да хвалят новата версия прекалено. Но тази наистина е доста готина.