Mar 11, 2011

Microsoft стартират IE9 и подготвят IE10


След година чакане потребителите най-сетне ще могат  да изтеглят официално пуснатият Internet Explorer 9 (IE9), следващия понеделник в 21:00 часа. Това съобщи Microsoft тази сряда.
Това е първата нова версия на IE за две години и най-значимите актуализация на Microsoft (NASDAQ: MSFT). Браузърът стана на почти едно десетилетие.
Очаквайте в IE9 по-нови уеб стандарти, включително хардуерно ускорено HTML5, както и функция за защита на потребителите. Той също така разполага с по-добре изглеждащ потребителски интерфейс с цел да опрости работата на потребителя.
Тържественото откриване ще се проведе в Остин, Тексас, по време на SXSW. Това каза Microsoft в публикация в Exploring IE блог.
Друг блог предполага, че независимо от предстоящата дейност на IE9, Microsoft готви следващата версия на браузъра - IE10.
Миналата година MIX10, Hachamovitch и Internet Explorer показаха първия преглед на IE9 технологията, която показва някои от новите функции HTML5 технологиите.
От първия преглед на IE9 преди една година, Microsoft пусна общо седем допълнителни прегледи. Бета-тестът, който започна през септември, има около 25 милиона сваляния, съобщи Microsoft. IE9 започна заключителната фаза на изпитване - наречена "Release Candidate" или RC в началото на февруари.
Освен това за разлика от много продукти, IE9 ще се актуализира автоматично от RC и края ще се "предостави в мрежата" (RTW), спестявайки на потребителите допълнителни стъпки.
Това може да се окаже от голяма полза, тъй като Microsoft се опитва да си върне близо 50 на сто от пазарния дял на IE, които загуби през последните години.
За момента всички версии на IE се използват от по-малко от 57 на сто от сърфиращите в мрежата в