Jun 13, 2011

AMD инвестира във ViVu за видео конферентни решения.


Desktop видеоконферентна връзка не е най-новото нещо в компютрите, но няма съмнение, че е процъфтяващ бизнес. AMD наскоро обяви инвестицията си във ViVu, като част от AMD Fusion програмата му. Тя е създадена, за стратегически инвестиции в дружества, които"разработват уникални, цифрови потребителски и професионален устройства. " 

ViVu е пионер в доставката на HD-качество на видео съдържание на някои от най-популярните устройства днес, чрез патентовата му технология MXTP. Според съобщението: благодарение на мащабируемостта и сигурността на своите решения, ViVu се утвърди като технологичен лидер в корпоративния клас за видеоконферентна връзка. 
Другите проекти на AMD и ViVu освен видеоконферентна връзка са VuRoom решения и прототип за безжична технология на изображението. Прототипът безжична технология на изображението е базиран на индустриални стандарти като 802.11 безжична технология. Тя позволява стрийминг в реално време на HD 1080p видео от AMD-захранван преносим компютър на един или повече свързани в мрежа устройства като плоски телевизори, таблети или други преносими компютри, без да се изисква допълнителен хардуер.