Jun 16, 2011

Comcast и Skype обявихав своите иновационни HD телевизионни видео разговори.


Comcast и Skype предоставиха нови възможности за видео разговори, чрез кабелна кутия и чрез телевизора Ви. Достатъчно е да имате камера, адаптер и  специално проектираното дистанционно с които да превърнете оборудваната HDMI кутия на Comcast в Skype телевизия. От Comcast  разказват, че видеото им ще достигне максималното качество от 720p и ще започнат разработване за още по-голямо до 1080p. Skype има функция наречена  Comcast Xfinity apps , която е проектирана за таблети и телефони. Според директора Avgiris, функцията няма да се ограничава само с Triple-Play (телевизор, телефон и интернет). Skype вече си партнира с няколко производители на телевизори. Работата по кабелната кутия на Comcast е бъдещето на интернет телевизорите.

Партньорството ще позволи на потребителите на Comcast  да общуват със семейството и приятелите си, чрез Skype разговори посредством своите телевизори и връзката им с интернет. Те скоро ще имат възможност да получават Skype видео обаждания от своите телевизори , персонални компютри, съвместими смартфони или таблети.

Comcast клиентите ще могат да използват широкоекранен HD видео разговор. Със Skype, потребителите могат да споделят емоции, рождени дни или празници. Видео комуникацията в реално време става неразделна част от нашия живот. Skype и Comcast ще Ви предоставят прости, достъпни и висококачествени видео разговори с милиони домове.

"Нашата уникална връзка със Skype не само ще промени начина по който нашите клиент си общуват, чрез  телевизията, но и ще създаде нов и смислен начин да се докоснат до близките си хора. Comcast и Skype ще предлагат продукт и функции, които Ви доближават до приятелите и семействата, с помощта на големия екран в домовете Ви. " каза Нийл Смит, председател на Comcast.

Тони Бейтс е главен изпълнителен директор на Skype, който заяви: "Ние сме горди да обявим това партньорство с Comcast. Комбинирайки  Comcast технологията и иновативната платформа за комуникация на Skype ние ще Ви донесем видео разговорите в сърцето на дома. " 

Ето няколко неща, които клиентите ще могат да използват: 

• Можете да извършвате и приемате Skype аудио и видео обаждания,  да изпращате незабавни съобщения,  чрез Skype по телевизията, докато гледате любимите си ТВ предавания. 
• Можете да извършвате и приемате  видео и аудио разговори и да изпращате незабавни съобщения по Skype на съвместими мобилни телефони или таблети. 
• Можете да прикачите в адресната книга профилите на приятелите Ви от Facebook, Outlook, Gmail и смартфон списъците с контакти, за да ги намерите в Skype и да ги видите, когато са онлайн, чрез телевизора Ви. 

HDTV Comcast ще бъде представен на клиентите, чрез адаптерна кутия, видео камера, и специално проектирано дистанционно управление, което позволява на клиентите на Skype да контролират телевизора си. 

В допълнение, клиентите ще имат възможност за достъп до функции на мобилния телефон и таблет, чрез Xfinity  Comcast за мобилни устройства.

Предлагането ще започне през следващите месеци, тогава ще има повече подробности за самия продукт.