Jun 13, 2011

Intel инвестира в развитието на хуманоидни роботи


Intel Capital е инвестиционна организация, която принадлежи на Intel Corp. Тя направи своята първа инвестиция в индустриялната роботика с $ 13 милионна инвестиция в Aldebaran Robotics. Финансирането от Intel Capital ще играе ключова роля, като позволява на Aldebaran да развива свите продукти в допълнителни сектори като здравеопазване и социални грижи.
"Роботиката е област, от която Intel Capital се интересува. Aldebaran работят в области като глас взаимодействие и анализ на видео и има потенциал да предлагат иновативни продукти и решения в редица сектори ", заяви Battisti, изпълнителен директор на Intel Capital в Западна Европа и Израел.
В момента компанията произвежда и продава напреднали, програмирани хуманоидни роботи насочени към образованието, личните услуги и пазарните изследвания. Нейните продукти съчетават различни процедури за лица и глас технологии като предоставя гъвкава платформа за разработка на приложения. Инвестицията от Intel Capiral и други партньори ще помогне на Aldebaran да модернизира производствените си операции и да увеличи своите изследвания и възможности за развитие.
Инвестицията в роботизираните технологии не само ще позволи на Intel да включи нов пазар, но и дружеството ще се научи да подобри чиповете си, които роботиката изисква.
"Да работим с Intel Capital означава стъпка напред, която ще задвижи бизнеса и технологията до достигне на пълния потенциал. Нашите продукти са гъвкави и предлагат решения в редица приложения и тази инвестиция ще играе огромна роля за подпомагане на ефективността на производството и бъдещите ни изследователски възможности, за разширяване на бизнеса и достигане на нови пазари. Intel продуктите са идеални за роботиката. Тази инвестиция от Intel Capital позволява на Aldebaran да се превърне в ключов играч в тази зараждащата се индустрия" каза Maisonnier, основател и главен изпълнителен директор на Aldebaran Robotics.