Dec 6, 2010

Apple променят обвинението срещу Motorola, добавят още 12 нарушени патентни права

Освен първоначалните 12 нарушения на патенти, които от Apple твърдят са извършени от Motorola, компанията сега измени своя иск, като добави още 12 нарушения на патентни права. От Apple искаха установително съдебно решение за новодобавената дузина още през октомври, и току-що решиха да добавят тези нови нарушения към първоначалните 12.

Всяка страна е хвърлила обвинения към другата. Докато Apple вече са разширили броя на нарушенията, в които обвиняват своя съперник до 24, Motorola обвиняват Apple за продажба на продукти, които нарушават 18 патента на базираната в Шаумбърг фирма. Голяма част от борбата е свързана с патенти, използвани в производството на смартфони. От двете дузини искове които Apple са отправили срещу Motorola, 21 са свързани със смартфони, а останалата част се отнасят до рисийвъри и цифрови видео рекордери.

Дали и двата случая в крайна сметка ще се разрешат в съда, или двете страни ще си поемат дълбоко дъх и ще постигнат извънсъдебно споразумение? Във всеки случай не очаквайте тези дела да бъдат решени бързо. Не само, че са сложни (което е довод въобще да не се стига до дело), но след като има голям брой участващи адвокати, нормално е  нещата да се протакат.

източник:  Phonearena

0 коментара:

Post a Comment