Dec 6, 2010

WWF предложи екологичен PDF формат

В стремежа си да създаваме продукти, които са свързани с грижите за околната среда, се превръща в една от водещите тенденции в съвременната компютърна индустрия. Например, опаковките и кутиите на много производствени компании са изработени от рециклирани материали, които не съдържат вредни химикали. А функцията за енергоспестяване вече широко е навлязла в технологичните продукти - монитори, компютри и външни твърди дисковe.

Принос за подобряване на екологичния сектор, ИТ специалистите решиха да създадат World Wildlife Fund (WWF), който представлява иновация от съвместно разработен с немски програмисти нов файлов формат под названието WWF. Този нов формат наподобява по функционалност на познатия формат PDF, като документите с формат WWF няма да могат да се отпечатват.

Разбира се, благодарение на тази особеност на новата разработка на WWF се спестява хартия, необходима за печат. Намалява се броя на отсечените дървета, като по този начин се запазват нашите гори и паркове. Така че, ако смятате, че не всеки документ е задължително да бъде отпечатан на принтер, просто го запишете във формат WWF, който използва подходящ софтуер (достъпен за свободно изтегляне от www.saveaswwf.com) и природата ще ви бъде благодарна.
източник: Kaldata

0 коментара:

Post a Comment