Dec 7, 2010

Google Maps for Mobile ще получи кеширане на телефона и 3D изглед

Отдавна чакаме това: от Google са на път да пуснат нова версия на Google Maps за Android, която ще включва кеширане в устройството. Това означава, че можете да съхранявате картите на често посещаваните райони, и ще имате достъп до съхранените карти офлайн. Тя също така ще осигури непрекъсната работа, ако за кратко се загуби сигнала.

Анди Рубин от Google съобщава, че новата версия също така ще изразходва по-малко данни: "Можете да заредите цяла държава". Компромисът е че версията, която е по-пестелива откъм данни ще изисква повече процесорна мощ. Майкъл Силиски от Google Maps for Mobile твърди, че живота на батерията няма да бъде засегнат. Тъй като новите Google Maps ще зависят в голяма степен от процесора на телефона, ще видите по-плавно мащабиране и скролиране.

Google Maps Navigation също ще получи значително обновяване. Текущата версия може да кешира маршрути за офлайн навигиране, но не пренасочва потребителите, когато се отклонят от маршрута. Новата версия ще бъде в състояние да пренасочва потребителите обратно в предвидения път в до 90% от случаите.

Ще има и 3D данни за 100 международни градове, така че можете да манипулирате 3D перспективата, както бихте направили на вашия домашен компютър. Не се знае кои ще са градовете, но от Google в крайна сметка със сигурност ще включат всички големи градове.

Любопитни ли сте кога ще можете да видите новата версия на Google Maps for Mobile? "Той ще бъде достъпен за мобилни телефони в рамките на няколко дни", казва Анди Рубин. Първоначално софтуерът ще бъде на разположение за по-новите версии Android, но в крайна сметка ще достигне и до други операционни системи.
източник:  Phonearena

0 коментара:

Post a Comment