Dec 5, 2010

В Русия представиха нетбуци с платформата MeeGo

В Русия бяха официално представени нетбуци, базиран на платформата MeeGo, се съобщава в съобщение за пресата от компанията Intel. Операционната система е съвместна разработка на Intel и финландската фирма Nokia.

Модели на базата на MeeGo до момента са анонсирали общо четири производители, в това число китайската Lenovo и тайванската компания Microstar. Свои модели показаха и руските компании iRu и DNS. Освен нетбук, iRu ще пусне на пазара и неттоп и моноблок.

На нетбуците, представени в Русия, работи операционна система MeeGo 1.1 с предварително инсталирани приложения за работа в социалните мрежи Facebook и Twitter.

Платформата MeeGo беше официално представена през месец октомври 2010 година, само осем месеца след официалното й анонсиране през февруари. Тя се появи след обединението на проектите Intel Moblin, и Nokia Maemo. Планира се на базата на MeeGo да се създават нетбуци, таблети и смартфони, предназначени за работа в интернет. Със засилен интерес се очаква представянето на собствен таблет, базиран на MeeGo, от компанията Nokia.
Източник : www.kaldata.com

0 коментара:

Post a Comment