Dec 5, 2010

Motorola купува 4Home

Подразделението на Motorola Mobility обяви подписването на споразумение за закупуване и стартиране на 4Home. Този проект се фокусира върху развитието на услуги и софтуер, които са свързани с технологията Connect Home.

В момента 4Home предлага няколко различни продукти, които предоставят възможност за наблюдение на определени аспекти в помещенията, автоматизация, контрол, мониторинг и разход на енергия, както и мобилна интеграция. Компанията работи също върху разработването на приложения за смартфони, които позволяват на потребителите да разглеждат изображения от камера за наблюдение, управление на използваната енергия, управление на осветлението и поддържането на климата в помещението, получават достъп и до други функции на интегрираната платформа ControlPoint.

Тази платформа е в основата на всички решения, предлагани от 4Home. Отбелязва се, че тя е отворена и подкрепя възможността за фина настройка. По този начин, разработчиците са в състояние да създадат платформа за собствени услуги ControlPoint или към нея да се свържат допълнителни устройства. Мобилният потребителски интерфейс 4Home в момента е достъпен за собствениците на смартфони BlackBerry, iPhone, както и за някои модели на Nokia и Samsung.

Подробности за придобиване на 4Home не са обявени, но се знае, че сделката трябва да бъде завършена преди края на тази година.



0 коментара:

Post a Comment