Dec 6, 2010

Доставките на видеокартата NVIDIA GeForce GT 540M започнаха до производителите на ноутбукове

След излизането на настолната графична карта GeForce GTX 580, компанията NVIDIA пусна ново решение за ноутбуковете в рамките на серията GeForce 500М. Моделът GeForce GT 540М има по-висока работна честота в сравнение с предшествениците си, но без промяна в консумацията на електроенергия.

Новият продукт разполага с графичен процесор, който е произведен по нормите на 40-нанометровия технологичен процес. Също така на разположение са 96 поточни процесора. Устройството поддържа използване на GDDR5 или SDDR3 памет със 128 битова шина за достъп с обем до 1,5 GB. В този случай работните честоти на видеочипа и шейдърния домейн са 672 и 1344 MHz, а честотата на паметта може да достигне до 900 MHz. Представеният модел разполага с поддръжка на DirectX 11 и технологиите Optimus, PhysX, CUDA, 3D Vision и 3DTV Play. Също така се поддържат и драйверите Verde.

Следва да се отбележи, че някои производители на лаптопи от Китай вече разполагат с новата видеокарта GeForce GT 540М и скоро ще започнат пускането на пазара на собствени устройства базирани на този графичен ускорител.
източник: Kaldata

0 коментара:

Post a Comment