Dec 7, 2010

Wikileaks вече няма достъп до Paypal

Paypal перманентно блокира сметката на Wikileaks: платформата с разкрития е осъдена за нелегални дейности и нарушава потребителските условия, е основанието на разплащателната услуга.

Онлайн разплащателната услуга Paypal обяви в сайта си, че сметката на Wikileaks е блокирана за неопределено време и организацията вече е информирана за това. Wikileaks е нарушила потребителските условия на Paypal, тъй като упражнява нелегална дейност и въвлича и трети страни. Съобщението е публикувано в блога на Paypal.

Активите на Wikileaks се управляват от фондация Wau-Holland. Според фондацията в момента има 750.000 евро. От тях ще бъдат изплатени заплатите и таксите на десет постоянни служители.

Wikileaks е изложен на масивни атаки след разкриването на хиляди дипломатически писма. DNS-провайдърът EveryDNS.net изключи поради тази причина домейна EveryDNS.net. въпреки това Wikileaks е достъпен в Швейцария.

Wikileaks беше поставил документите и в Amazon. Amazon блокира достъпа и отстрани информацията. Според горителя на Amazon блокирането не е под влияние на американското правителство, а по собствена инициатива заради нарушаването на условията за ползване.
източник: Mytech

0 коментара:

Post a Comment