Dec 5, 2010

ФБР не препоръчва купуването на кукла Барби със скрита камера.

Специалистите от ФБР съветват родителите да не купуват на децата си новата кукла Барби, оборудвана със скрита камера. Според тях, куклата на име "Video Girl" може да представлява "един от методите за работа на порноотрасъла", съобщава руската агенция "Вести".

Работата е там, че монтираната в куклата камера може да осъществява до 30-минутен видеозапис, който после лесно може да бъде прехвърлен в компютър. Според замисъла на производителя, децата могат сами да се снимат, а след това записите могат да бъдат качвани в интернет. На официалния сайт на Барби създателите предлагат на децата "да снимат филм за себе си, да го покажат на своите приятели и да го споделят с всички останали." Освен това им се предлага да вземат участие в конкурс за най-добър филм.

Новата кукла Барби се появи на пазара през това лято. Тя представлява стилно облечено момиче и освен вградената камера, има и миниатюрен дисплей на гърба. На врата на Барби има "огърлица" с кръгъл медальон, който всъщност е камерата.

Последният скандал около най-голямата американска компания за производство на играчки Mattel, която произвежда куклите Барби и Кен, избухна през август. Тогава фирмата беше обвинена в извършването на промишлен шпионаж в продължение на най-малко 15 години и кражба на търговски тайни на конкуренти, внедрени в повече от 50 вида стоки.

0 коментара:

Post a Comment