Dec 8, 2010

Нови комутатори от D-Link: DES-1210-08P и DES-1210-28P

Компанията D-Link разшири гамата си от Smart комутатори с два нови модела с Fast Ethernet интерфейс към серията DES-1210. Както при всяко решение от Smart фамилията на D-Link, новите устройства разчитат на комбинация от опростено управление и поддръжка, усъвършенствани функции по сигурността и функциониране в икономични режими с пестене на електроенергия. Комутаторите от тази серия са насочени към малки и средни предприятия.Устройствата включват 8- и 28-портови модификации, като предлагат редица иновативни функции, включително и Power-over-Ethernet свързаност, приоритизиране на трафика при наличие на инсталирани IP-базирани камери за видео наблюдение (auto surveillance VLAN) и поддръжка на LLDP – протокол за по-лесно управление на мрежовата структура.

Моделите DES-1210-08P и DES-1210-28P поддържат Power-over-Ethernet свързаност, което прави крайните PoЕ устройства независими от традиционните източници на захранване. Ethernet кабелът доставя до устройствата едновременно данните и необходимото захранване, което прави подобни инсталации подходящи за места, в които има ограничен достъп до електрическата мрежа. Тази независимост улеснява първоначалното планиране на мрежата и бъдещото й надграждане в по-късна фаза. Специално в мрежови среди, покриващи голяма локация – при училища или болници, PoE инсталациите са предпочитани пред стандартния мрежови дизайн решение. Всички модели от Smart III притежават усъвършенствани функции по сигурността като ACL, контрол на достъпа чрез 802.1x идентифициране в конкретен порт и филтриране по MAC адрес, както и възможност за Guest VLAN. Разработката на D-Link – SafeGuаrd предпазва комутатора от претоварване и отказ в случаи на проникване на вируси или друг зловреден код в отделни мрежови компоненти.

Устройствата от Smart III гарантират непрекъсната мрежова производителност, благодарение на стриктния контрол върху капацитета на връзката. Функции по QoS като Auto Voice VLAN осигуряват високо аудио и видео качество при IP-базирани гласови или видео приложения. В допълнение на това ИТ администраторите могат лесно да добавят към мрежата наблюдение чрез IP камера без това да натоварва системата. В новите модели от серията DES-1210 са добавени и множество нови защитни механизми за предпазване на ресурсите от вътрешни заплахи. Функцията DCHP Server Screening позволява на комутатора да анализира клиентската заявка по DHCP и отговора на сървъра, за да идентифицира IP-то и автоматично да го асоциира с MAC адреса към съответния порт. ARP защитата от своя страна предпазва мрежата от зловредни атаки към IP адреса.

Новото поколение Smart III комутатори улесняват значително управлението. С помощта на SmartConsole софтуера се откриват автоматично други D-Link комутатори в същия Layer 2 сегмент и се извършват базисни задачи по конфигурацията като смяна на пароли в лесния за работа Start Setup, например. Устройствата поддържат локалните мрежови стандарти LLDP (Link Layer Discovery Protocol) и LLDP-MED (Media Endpoint Devices), които значително опростяват управлението на мрежовата структура. Протоколът LLDP позволява автоматично създаване на физическа LAN топология, идентифицира мрежовите разклонения и конфигурира IP-базираните крайни устройства като VoIP слушалки и други. LLDP-MED предлага допълнителни възможности за предаване на глас и видео през мрежата.

8-портовият Fast Ethernet модел работи изцяло без вентилатори с цел намаляване на консумацията на електроенергия, а 28-портовият модел включва интелигентно управление на охлаждането, при които вентилаторите работят на по-ниска скорост при падане на температурата или функционират при предварително зададена стойност. С помощта на базирания на време PoE, потребителите могат да настройват предварително основния режим на функцията и да контролират времето, в което тя е включена или съответно изключена. Могат да се настройват множество сесии, което позволява определяне на точни дати, дни или часове, в които индивидуалните портове да получават захранване, а през останалото време всички крайни PoE устройства са напълно изключени.
източник: Kaldata

0 коментара:

Post a Comment