Dec 8, 2010

Нов маркетингов ход от страна на Mozilla

Mozilla стартира нова маркетингова кампания, насочена към пускането на новата версия на браузъра Firefox.

Стана ясно, че от компанията са „осиновили“ няколко червени панди (red panda), които се намират в зоологическата градина в Knoxville. Интересното е, че от Mozilla са поставили няколко уеб камери, чрез които потребителите могат да наблюдават пандите в реално време. Можете да видите животните тук - Firefox Live.

„Червена панда“ и „огнена лисица“ са имена на едно и също животно. Освен това, за момента се смята, че червените панди са единствени по рода си, и то в цял свят. От Mozilla са добавили шест уеб камери, чрез които могат да се наблюдават действията на животните. Те са с имена 360 cute, Frolic, Snuggle, Snooze, Gnaw и Chillin. Всичките панди живеят в зоологическата градина в Knoxville със спонсорството на Mozilla.

От Mozilla са измислили схема, чрез която колкото повече сваляния има на Firefox 4, толкова повече награди ще има за животните.

Възможно е да не видите пандите. В интернет се съобщава, че животните са най-активни около 9 часа, 12 часа и 16 часа (EST време).

От Mozillа се готвят за още действия. От компанията съобщиха, че ще помогнат на организацията Red Panda Network, като се опитат да открият още диви червени панди и да ги „осиновят“.
източник:Kaldata

0 коментара:

Post a Comment