Dec 6, 2010

Нов дизайн на Facebook профилите

Обликът на най-мащабната социална мрежа Facebook претърпя лека козметична корекция. Още вчера започна да се разпространява новината за новия дизайн на профилите в страницата. Днес вече милиони потребители с интерес разглеждат допълнителните въведени опции и екстри. Част от членовете на Facebook се и довериха на новия дизайн и се присъединиха към промяната. Представителите на социалната мрежа споделиха днес пред пресата и аудиторията, че този ход ще предостави на хората по-добро зрително поле.

В основата на новия профилен дизайн на Facebook се крие идеята за това да се покаже най-главната информация за даден потребител – откъде е, къде работи или учи и, разбира се, какъв човек е. Промяна е въведена и в споделянето и представянето на снимките. Фотоалбумите на потребителите се сдобиха с така наречената infinite scroll опция. Тя осигурява достъпа до всички фотоалбуми през една-единствена страница. Нещо подобно е разработено и за страницата с приятели. Като цяло ъпдейтите изглеждат доста добре. От Facebook обещават новите функционалности съвсем скоро да са достъпни за всички. Голяма част от абонатите на социалната мрежа вече получиха предложения да се впуснат в нововъведенията и да модернизират дизайна и изгледа на профилите си.

Ако и вие се присъедините към промяната, ще имате възможността да разделите приятелите си на категории – най-добри и близки приятели, колеги, съученици, съседи и така нататък. Всеки, който посети вашия профил, ще се натъкне на кратка информация за вас – кой сте, от къде сте и с какво се занимавате. Нещо повече – модерният и обновен дизайн ще обобщава вашите основни интереси в страницата. Всичките ви предпочитания ще се препоръчват и синхронизират с тези на приятелите ви. Не на последно място е важно да се отбележи и това, че преживяванията ви ще бъдат представяни доста по-описателно и детайлно.
източник: Kaldata

0 коментара:

Post a Comment