Dec 6, 2010

Продължава работата по социалната мрежа на Google

Темата за „Google Me” – социалната мрежа на интернет гигантите от Google продължава да се дискутира из медиите и онлайн порталите, форумите и блоговете. За подготвяния конкурент на Facebook вече се изписа какво ли не, но очевидно аудиторията ще трябва да почака още, докато се сблъска с него.

По проекта за социалната мрежа на Google не се сподели кой знае каква детайлна информация, като той дори получи кодовото название Emerald Sea. Преди известно време проектът смени за пореден път името си. Този път той бе наречен Google +1 или Google Plus One. С изтичането на тази информация се разпространи и нов слух, според който това ново име на проекта всъщност е името на бъдещата социална мрежа на Google. Анализаторите предположиха дори, че +1 или Plus One ще е еквивалент на бутона Like във Facebook или пък Retweet. Други пък са на мнение, че всъщност това е кодово наименование на подготвяната опция за добавяне на нови абонати в предстоящата да се появи социална мрежа на Google. Според слуховете проектът е толкова важен и мащабен, че дори съоснователят на компанията Sergey Brin участва активно в осъществяването му. Говори се също така и, че социалната мрежа ще бъде представена в началото на пролетта на идната 2011 година.

Припомняме ви, че във връзка с новите проекти на IT магнатите от Google се разпространи и още един слух. Става въпрос за евентуално разработване на модерна страница, насочена специално към игри. Според разпространилата се информация из интернет пространството Google са инвестирали приблизително 100 милиона щатски долара в Zynga – основните снабдители на гейм приложения за вечните конкуренти Facebook. Поддържаното становище на анализаторите е, че IT магнатите са готови на всичко, за да се справят с натиска, оказван от социалната мрежа, така че е съвсем възможно да съществува и проект за гейм портал.
източник: Kaldata

0 коментара:

Post a Comment