Dec 7, 2010

LG ще използва еко-магнезий във всички свои телефони до 2012

Добри новини за всички, които не обръщат внимание на предсказанието на маите за близкото бъдеще – LG ще допринесе за едно по-зелено бъдеще чрез използването на еко-магнезий във всички свои телефони до 2012 година. Еко-магнезият е вид магнезиева сплав, която елиминира вредните емисиите на серен хексафлуорид, който се отделя при производството. Новата технология обещава да намали вредните газове около 24 000 пъти, като в същото време това няма да се отрази на качеството на произведените телефони.

Корея е пионер в разработването на зелени технологии, тъй като създаде еко-магнезий, който се използва от корейски компании като LG и Samsung, които активно вграждат новата технология. И преди сме виждали корейските гиганти да произвеждат телефони, които са направени от рециклирана пластмаса - Samsung Evergreen и LG Remarq.

Д-р Skott Ahn, който е президент и главен технологичен директор на LG Electronics набляга, че еко-магнезият е един от техните основни приоритети, които ще превърнат LG в лидер в производството, което е отговорно за околната среда. LG подписа меморандум за разбирателство с три производителя на еко-магнезий. По сила на споразумението, LG ще предостави обучение за търговия с въглеродни емисии. Това ни кара да се надяваме, че в скоро време телефоните ни ще са направени с помощта на по-зелени технологии.

източник: Korea Newswire чрез Unwired View чрез Phonearena

0 коментара:

Post a Comment