Dec 7, 2010

SanDisk, Sony и Nikon предложиха стандарти за високоскоростни мемори карти

Компаниите обмислят нови спецификации, за да посрещнат нуждите на професионалната фотография и видео пазара.

Корпорациите SanDisk, Sony и Nikon обявиха съвместната си работа върху няколко спецификации, които да отговарят на бъдещите изисквания на професионалната фотография и видео пазарите. Трите компании предложиха тези спецификации на CompactFlash® Association, Международната организация по стандартизация, с намерението да стандартизират този формат.

Професионалната фотография и High Definition (HD) видео приложенията изискват появата на ново поколение memory карти, способни да обработват значително по-големи файлове. За да отговорят на бъдещите изисквания за скорост и капацитет на визуалната индустрия SanDisk, Sony и Nikon предложиха нови картови спецификации, чиято работа и възможности за съхранение надвишават тези на вече съществуващите мемори карти. Веднъж приет, новият формат ще даде нови вълнуващи възможности на професионалните видео и фото пазари.

Предложените спецификации ще дадат възможност да се осъществява пренос на данни до 500 мегабайта в секунда (MB/sec) (теоретичната максимална скорост на интерфейса), използвайки подходящия за различни цели PCI Express интерфейс. Тази висока скорост ще даде възможност за използването на фото и видео приложения, които иначе не могат да бъдат използвани с настоящите спецификации на интерфейса на Parallel ATA (PATA) на CompactFlash. CF6.0, пуснат през ноември 2010, предлага максимален пренос на данни до 167 мегабайта в секунда.

Високата скорост на новите спецификации позволява непрекъсната поредица от снимки в големи RAW формати. Също така позволяват на потребителите да прехвърлят бързо големи снимки и видео с висока резолюция от картата на компютъра. Тези спецификации комбинират високоскоростен пренос на данни с нисък разход на мощност чрез скалиране на мощността с цел удължаване живота на батерията.

В добавка към тези водещи индустриални иновации, новите спецификации на тези мемори карти срещат бъдещите изисквания за капацитет и издържливост на видео и фото приложенията. Те имат потенциала да разширят теоретически максималния капацитет над 2 терабайта (TB), като по този начин ги прави изключително полезни за снимки с висока резолюция и HD видео приложения. Подобна по размер на CompactFlash® картата, новите мемори карти са комбинация от физическа здравина и надеждност, необходима при използването на професионални модели.

„Това ултра високоскоростно средство, което ще е реализирано от този нов формат карти, ще увеличи възможностите на дигиталните SLR апарати и друга професионална визуална техника”, споделя г-н Kazuyuki Kazami, оперативен директор, вицепрезидент и генерален директор на компанията Nikon.
източник:Kaldata

0 коментара:

Post a Comment