Dec 6, 2010

Германски хакери се добраха до личния архив на Лейди Гага

Двама хакери от Германия бяха обвинени в незаконно получаване на достъп до личните компютри на десетки поп звезди, включително Лейди Гага и Джъстин Тимбърлейк. За това пише "Дейли Телеграф".

Двамата млади мъже на 17 и 23 години използвали най-прости програми от типа на троянските коне, чрез която са получили достъп до огромно количество лични данни. Хакерите са се интересували преди всичко от неиздавани записи, които да могат да продават в мрежата.

Освен музика, злоумишлениците са "ловували" и лична кореспонденция и снимки на звездите, с чиято помощ да могат да бъдат изнудвани известните личности. Например, по данни на следствието, в ръцете на хакерите се оказали снимки на американската певица Кеши, на които тя била запечатана гола по време на секс. Въпреки това опитите за изнудване на 24-годишната звезда за пари в замяна на снимките не довели до успех.

Дейността на хакерите привлякла вниманието на полицията, след като друга американска поп звезда - Кели Кларксън - научила от феновете си за появата в интернет на нейни записи, които самата тя не била публикувала никога. Певицата се обърнала към полицията, след което в разследването на делото се включили ФБР и Федералната полиция на Германия. За залавянето на престъпниците допринесъл и фактът, че те водели активна реклама на услугите си по интернет форумите.
източник: Kaldata

0 коментара:

Post a Comment