Dec 6, 2010

Google купи компанията Widevine, занимаваща се с разработката на антипиратски софтуер

Google придоби компанията Widevine, занимаваща се с оптимизация на поточно видео, както и технически средства за защита на авторските права (DRM). Няколко големи компании (AT&T, Blockbuster, Netflix и други), използват Widevine DRM в своите онлайн видео услуги.

Widevine поддържа работа с множество платформи. Например, Netflix използва защитата на компанията за работата на конзолите Wii и Xbox 360, а така също позволява възпроизвеждане на своето онлайн видео през уеб браузър.

Google планира да подобри технологиите на Widevine и да ги използва в своите проекти. В същото време, всички съществуващи договори на Widevine с други компании ще бъдат съхранени.

Широкото разпространение на висококачествените услуги за отдаване под наем на филми в момента възпрепятства липсата на надеждни и лесни за ползване технологии, за да гарантира защитата на авторските права. Според Google, потребителите са готови да преминат към нова схема за разпространение на съдържание, но много от праводържателите отказват да използват традиционните методи за излъчване на филми в Интернет, тъй като те могат лесно да бъдат копирани. По този начин проблемът за защитата на авторските права е един от най-важните задачи за доставяне на висококачествено видео.
източник:Kaldata

0 коментара:

Post a Comment