Dec 6, 2010

Стартира най-голямата LTE мрежа в света

Американският мобилен оператор Verizon Wireless пусна в експлоатация собствена LTE мрежа, се съобщава в съобщение за пресата на компанията. Според Verizon, тя е най-голямата мрежа от подобен тип в света.

Мрежата е разположена в 38 американски градове, включително Ню Йорк, Чикаго, Бостън и Лос Анджелис, както и в още 60 летища на територията на цялата страна. При това поддържаната скорост на сваляне на данни в безжичната мрежа е от 5 до 12 мегабита в секунда, а скоростта на качване - от два до пет мегабита в секунда. Това е няколко пъти повече, отколкото могат да осигурят 3G мрежите.

В прессъобщението се отбелязва, че първоначално LTE мрежата на Verizon ще работи изключително за предаване на данни. За планове за пускане на гласови услуги от страна на Verizon засега не се съобщава. На потребителите се предлагат USB модемите LG VL600 и Pantech UML290, с чиято помощ те могат да включат в мрежата своя лаптоп или таблет. Стойността на модемите е 100 долара при сключване на двугодишен договор.

Месечната абонаментна такса с предплатени 5 гигабайта интернет трафика е 50 долара. Тарифата за 10 гигабайта е вече 80 долара.

Ще отбележим, че мрежата Verizon работи в диапазона от 700 мегахерца. В същото време, по стандартите на LTE, тя се счита за нискоскоростна. Теоретичната скорост за предаване на данни в LTE мрежите превишава 100 мегабита в секунда.
източник: Kaldata

0 коментара:

Post a Comment