Dec 7, 2010

Motorola анонсира LTE смартфони и таблети

Американската компания Motorola ще води с едни гърди при преминаването към новия LTE стандарт: в началото на 2011 година на пазара ще се появят първите смартфони на компанията с подходящо оборудване.

Това обяви Санджай К. Джа, ко-изпълнителен директор на дружеството на технологична конференция, организирана от инвестиционната банка Credit Suisse. По този начин Motorola ще стане един от първите производители, които ще пуснат на пазара мобилни устройства с 4G.

В дните около и малко след Нова Година ще бъдат пуснати в търговска експлоатация първите LTE инфраструктури. В много от случаите технологията няма да може да бъде прилагана при мобилни устройства, а ще се използва предимно за свързване с интернет на настолен компютър с широколентова връзка, ако това не е възможно да бъде направено чрез чрез кабел.

Джа съобщи още, че Motorola възнамерява да излезе и на пазара на таблети и с два модела. Пазарният им старт, според него, е планиран "за близкото бъдеще". Тогава компанията ще предложи една система в 7-инчов формат и едно устройство с 10 инчов диагонал на дисплея.
източник: Kaldata

0 коментара:

Post a Comment