Feb 26, 2011

Adobe: Flash идва за Android Tablets


По-рано днес имаше доста безредици в света на технологиите за Verizon ad които заявиха, че Flash няма да правят Android tablets до пролетта на 2011 година. Това има потенциал да остане доста далеч (най-късно през юни), особено предвид факта, че Motorola Xoom - първата tablet с Android Honeycomb (излиза след няколко дни).
Сега Adobe издава блог пост и изясни точно колко време ще трябва да чакаме: те казват, че ще бъде на разположение "в рамките на няколко седмици на Android 3 (Honeycomb) устройства, които са налични, първите от които се очаква да бъдат на Motorola Xoom ". Което изглежда ще бъде около средата на март.
Adobe използват остатъка от публикацията в блога, за да обясни защо Flash е важен за мобилните устройства.
Ние сме развълнувани за напредъка, който направихме с оптимизирането на Flash tablets, заедно с партньорите, включително Motorola, и очакваме нашата засилка да продължи. Както съобщи миналата седмица над 20 милиона смартфони са изпратени или модернизирани с Flash Player през 2010 г. и над 150 000 потребители в Android Market са го оценили с 4,5 от 5 звезди. Очакваме да видим Flash инсталиран на над 132 милиона устройства до края на тази година. Потребителите ясно са кандидатствали в подкрепа на Flash с tablet devices и добрата новина е, че няма да се налага да чакат дълго. Ние сме наясно, че повече от 50 tablets, които ще се изпращат през 2011 г. подкрепят пълното интернет изживяването (включително подкрепят Flash) и Xoom потребителите ще бъдат сред първите, които ползват това.